Nyheder

JØP opfører Danmarks første svanemærkede tagboliger

I bebyggelsen Dalhusene omdannes de gamle loftrum til 36 nye tagboliger med udsigt over Vanløse. Svanemærket sikrer boligerne et lavt energiforbrug og et sundt indeklima, hvilket gør dem skræddersyede til fremtidens boligmarked.

Medlemmerne bakker op om fusion

Tusindvis af jurister, økonomer og ingeniører har nu stemt ja til at fusionere med hinanden. Dermed er en fælles pensionskasse ved navn P+, Pensionskassen for Akademikere, et stort skridt tættere på at blive til virkelighed.

JØP stemmer ja til fusion

På JØP’s generalforsamling den 24. april stemte et stort flertal for en fusion med Ingeniørernes Pensionskasse, DIP.

JØP ekskluderer otte selskaber

Det er slut med investeringer i ExxonMobil, Glencore, Chevron, NovaTek, Sasol, Tatneft, AGL Energy og PetroChina. JØP vurderer, at selskaberne ikke håndterer deres negative påvirkning på klima tilfredsstillende Det er et af resultaterne af et større analysearbejde, som pensionskassen satte i gang i efteråret 2018.

Navigation i gråzonefyldt farvand

Solsten, kompas eller GPS. Når sigtbarheden er lav, og farvandet til tider ukendt, så har man alle dage haft brug for et system med en fast struktur til at navigere. På samme måde har det været afgørende for DIP og JØP at udvikle et troværdigt kompas for ansvarlige investeringer. Men bare fordi man har udviklet en international anerkendt politik for ansvarlige investeringer, er det ikke ensbetydende med, at man er i sikker havn.

1 2 11