Nyheder

Medlemmerne bakker op om fusion

Tusindvis af jurister, økonomer og ingeniører har nu stemt ja til at fusionere med hinanden. Dermed er en fælles pensionskasse ved navn P+, Pensionskassen for Akademikere, et stort skridt tættere på at blive til virkelighed.

JØP stemmer ja til fusion

På JØP’s generalforsamling den 24. april stemte et stort flertal for en fusion med Ingeniørernes Pensionskasse, DIP.

JØP ekskluderer otte selskaber

Det er slut med investeringer i ExxonMobil, Glencore, Chevron, NovaTek, Sasol, Tatneft, AGL Energy og PetroChina. JØP vurderer, at selskaberne ikke håndterer deres negative påvirkning på klima tilfredsstillende Det er et af resultaterne af et større analysearbejde, som pensionskassen satte i gang i efteråret 2018.

Navigation i gråzonefyldt farvand

Solsten, kompas eller GPS. Når sigtbarheden er lav, og farvandet til tider ukendt, så har man alle dage haft brug for et system med en fast struktur til at navigere. På samme måde har det været afgørende for DIP og JØP at udvikle et troværdigt kompas for ansvarlige investeringer. Men bare fordi man har udviklet en international anerkendt politik for ansvarlige investeringer, er det ikke ensbetydende med, at man er i sikker havn.

JØP placerer sig blandt branchens bedste i 2018

2018 var et begivenhedsrigt og udfordrende år for den danske pensionsbranche. Takket være en diversificeret investeringsportefølje endte JØP året med et investeringsafkast på -1,6 pct., hvilket placerer pensionskassen blandt branchens bedste.

Væk med den dårlige samvittighed

Medlemsmøderne giver JØP’s medlemmer appetit på at vide mere om deres pensionsordninger. Det fortæller JØP’s pensionsrådgiver, Daniel Levy, der hjælper medlemmerne med at få vekslet den dårlige samvittighed til aktiv stillingtagen.

Din årsopgørelse 2018

Mandag den 11. marts får du adgang til din årsopgørelse på SKAT. Herunder kan du få svar på en række af de pensionsspørgsmål, som vores medlemmer typisk stiller til deres årsopgørelse.

1 2 10