Hvad skal du gøre, når du vil pensioneres?

Når du ønsker, at få din pension udbetalt, skal du oplyse os om, hvorvidt vi skal benytte hoved- eller bikort. Vi udbetaler pensionen til din NemKonto. Du skal kontakte os, to måneder før du ønsker at gå på pension.

Er du i afdeling 1, får dine børn under 24 år også pension. Børnepensionen udbetales til barnets NemKonto. For at kunne udbetale har vi brug for disse informationer:

  • Dåbs- eller navneattester for børn under 24 år.
  • Vi skal vide, om vi skal benytte frikort, hoved- eller bikort.

Du kan have sparet op til den Supplerende engangsydelse, som er et engangsbeløb, du kan få udbetalt, tidligst når du er 60 år. Pr. 1. januar 2013 er den Supplerende engangsydelse en hvilende ordning, som et led i skattereformen.

Efterløn

Hvis du får udbetalt efterløn, bør du orientere din a-kasse om den udbetalte pension for at sikre korrekt modregning i efterlønnen. Det er især vigtigt, hvis du vælger at konvertere din Supplerende engangsydelse helt eller delvist til højere løbende pension. Du kan ellers risikere at blive modregnet både af den højere løbende pension og af den Supplerende engangsydelse.


Medlem af Djøf eller anden fagforening

Er du medlem af Djøf eller en anden fagforening, skal du huske at kontakte dem, når du er blevet pensionist.

Der kan fx være forskel på kontingentet som pensionist, og der kan være arrangementer, som du kan deltage i som pensionist, men som du ikke får besked om, hvis du ikke får ændret din status i deres system.